15 Strande på Mallorca du med fordel kan besøge i Ferien

Fantastiske og indbydende strande finder du helt sikkert på Mallorca. Mallorca betragtes som den største ø i den Baleariske øgruppe i middelhavet. Øen er kendt for sin rige kultur, vidunderlige strande og smukke middelhavsinfrastruktur.

Der findes flere hundrede strande på Mallorca, og alle har deres egen mening om, hvilken strand der er bedst. Men herunder finder du vores Top 15 gode populære Mallorca strande, som du helt sikkert ikke går fejl af.

Cala Formentor – Vidunderlig og populær

udsigt over stranden platja de Formentor på Mallorca
Formentor Playa er en af de mest vidunderlige og populære strande på øen. Den strækker sig over en kilometer, hvilket giver rig mulighed for at finde et godt sted i strandområdet.

Det fine hvide sand og krystalklar blå vand gør stranden meget attraktiv og indbydende. Fyrretræerne som hænger over strandområdet giver den perfekte skygge, mens de mange sten/klipper får stranden til at fremstå uberørt og naturlig.

Området er godt for turister, da der er mange tjenester og faciliteter over hele stranden, som omfatter restauranter, barer, brusere, vandsport og mange flere. Der er også livreddere på vagt over hele stranden, hvilket gør det mere sikkert at svømme for de mange turister.

Palma Nova – Kunstigt forbedret strand

Strandbillede fra Palma Nova
Palma Nova er en kunstigt forbedret strand med importeret sand, der går godt i spænd med det naturlige klare vand.

Der er et bredt område af kysten, der giver plads nok til de fleste familier og turister.

Der er mange faciliteter til stede, herunder barer, restauranter, brusere og mange flere. Området udvikles kontinuerligt på grund af dets popularitet, og det er et dejligt sted at tage hen, for dem der ønsker en fantastisk ferie, og er tvivl om hvor man skal bo på Mallorca.

Det anbefales at planlægge dine ture godt til Palma Nova, da der kan blive meget overfyldt i højsæsonen.

Port de Soller – Et storslået sceneri

palmer og sand ved stranden
Port de Soller tilbyder et af Mallorca storslåede scenerier, udsigten over de omkringliggende Tramuntana bjerge sammen med panoramaudsigt over havet.

Den lavvandede strand byder på en grov sandstrand og krystalklart vand, der giver det ret til at være en af de mest populære strande på Mallorca.

Port de Soller har faciliteter, der tilbyder vandsport, restauranter, caféer og barer.

Der er også den gammeldags Soller sporvogn, der tilføjer en vintage følelse til området. Det relativt lille område kan gøre det lidt vanskeligt at finde et godt sted i højsæsonen.

Playa d’Alcúdia – Ideelt for de fleste familier

rigtig flot strand view i Alcudia
Playa d’Alcúdia byder på en 7 kilometer lang sandstrækning, der gør den til den største strand på de Baleariske øer.

Det trygge og lave vand på stranden gør det ideelt for de fleste familier at tilbringe deres ferie sammen i det indbydende krystalklare vand og det hvide sand. Playa d’Alcúdia har mange faciliteter, og imødekommer de fleste turister, herunder træ-gangbroer for lettere adgang, vandsport faciliteter, restauranter, strandbarer og meget mere.

Stranden bliver hurtigt crowded og overfyldt i højsæsonen, men alligevel bevarer området sin uberørte tilstand og indbydende atmosfære.

Cala Mesquida – Beskyttet område med massere af fugleliv

smuk udsigt over stranden i cala mesquida
Cala Mesquida er hjemsted for store kolonier af havmåger og skarver. Således er området beskyttet på grund af fuglelivet til stede på stranden. Dette øger strandens skønhed sammen med det naturlige hvide sand og det blålige vand.

Cala Mesquida er en fjernstrand i det nordøstlige Mallorca og er fyldt med naturlige fyrretræer og klitter, der tilføjer den smukke panoramaudsigt over strandområdet. Omkring stranden findes forskellige strandbarer og få butikker og restauranter sammen med et lille resort for turister. Her er der mulighed for enhver at leje parasoller og liggestole.

Cala Mondrago – En af Mallorcas smukkeste strande

Cala Mondrago stranden set for oven
Cala Mondrago kan betragtes som en af Mallorcas smukkeste strande på grund af tilstedeværelsen af fyrretræer, klitter og stenrige bugter langs kysten.

Denne strand er beskyttet mod udvikling og ligger inden for Mondrago National Park. Den fjerne beliggenhed reducerer ikke populariteten af stranden på grund af den vidunderlige panoramaudsigt, det bløde sand og det klare blå hav.

Der findes forskellige strandfaciliteter i området, herunder brusere, toiletter, barer og restauranter, der også tilbyder udlejning af parasoller og liggestole.

Cala Deia – Stenrige områder og klart vand

Strand med klipper i Cala Deia
Cala Deia er en populær strand med stenrige områder og klart vand. Den robuste overflade på et lille område, får stranden til at føles uberørt og falder i et med naturen.

Den fantastiske udsigt over land og hav inspirerer mange kunstnere som kommer hertil, og området er perfekt til en sommerudflugt. I Cala Deia er er der to restauranter, der serverer det traditionelle Mallorca køkken, og friske fisk og skaldyr, som man kan nyde sammen med den fantastiske panoramaudsigt over strandområdet.

Selve området er meget populært til svømning, snorkling og dykning i de dybere dele dele af kyststrækningen. Det er også meget populært at sejle i kajak og klatre i de bjerglignende klipper.

Cala Varques – Rolig og fredelig atmosfære

udsigt over klipper og hav
Den isolerede strand i Cala Varques, giver en rolig og fredelig atmosfære, som de fleste offentlige strande aldrig kan tilbyde. Det uberørte strandområde byder på mange bølger og stenrige bugter.

Området er berømt blandt backpackere og andre internationale solo rejsende, på grund af dets afsides beliggenhed. Stranden består af guld og hvidt sand, der smelter sammen med vandets dybe blå farve.

Der er næsten ingen faciliteter i området, og det anbefales derfor at pakke lidt mad og drikke inden turen går til Cala Varques.

Port de Pollença – Lavvandet Blåt vand

udsigt over bjerge, by og strand i Port De Pollenca
Port de Pollenca betragtes som en af de bedste resorts byer i det nordvestlige Mallorca. Med det lavvandede blå vand, importerede sand og storslået udsigt over Tramuntana bjergene, kan dette område betragtes som et af de bedste steder, som turister kan opleve.

Den vidunderlige natur går sammen med faciliteter som restauranter og rækker af butikker langs stranden.

Port de Pollenca er kunstigt forbedret, men det er stadig et meget populært og indbydende sted for både turister og lokalbefolkningen.

Canyamel Beach – Populært roligt feriested

Havudsigt ved Canyamel Strand
Canyamel-stranden byder på en landlig udsigt fra kysten, mens du nyder den gyldne sandstrand. Selve området anses for at være fjernt liggende, hvilket gør det til et populært valg som et roligt feriested for turister.

Den gyldne sandstrand og det krystalklare blå vand skaber en indbydende atmosfære til en ferieudflugt. Turister kan leje parasoller og liggestole på området, og der findes forskellige faciliteter, herunder toiletter, brusere og strandbarer.

Nogle områder af stranden er klippefyldte og derfor mere rolige og ikke overfyldte, men du kan stadig nyde en storslået udsigt og det forfriskende havvand.

Sa Calobra – berømt fjerntliggende strand

udsigt til stranden i Sa Calobra
Sa Calobra er en af de mest berømte fjerntliggende strande på Mallorca. Den smukke natur og usædvanlige beliggenhed gør det til en perfekt inspiration for de fleste kunstnere.

Kystområdet består af en blanding af sand og småsten sammen med vandets uberørte tilstand. Selvom området er fjernt, er der stadig et stort antal turister, der finder vej til dette sted.

Der er ingen livreddere på vagt i området, og der er heller ingen faciliteter, men der er nærliggende steder med barer, restauranter og toiletter til at betjene turister.

Sant Elm – Populært for snorklere

Kajak sejler på stranden i Sant Elm
Sant Elm kan prale af sin dejlige kyst på det sydvestlige Mallorca. Selve området kan opdeles i to, hvor den største halvdel har blødt hvidt sand, og den anden har grus, og lidt grovere kystlinje.

Det mest populære område blandt turister er det større område med det hvide sand, som er fyldt med faciliteter, herunder butikker, barer og restauranter for turister.

Området er relativt populært for snorklere på grund af dets lave og klare, blå vand. Det anbefales at spise en middag i Sant Elm, da de normalt byder på traditionelle mallorcanske retter, som giver en god kulturel oplevelse for turister.

Es Carbo – En unik oplevelse af fuldstændig afslapning

Det fjerntliggende område af Platja d’es Carbo giver en unik oplevelse af fuldstændig afslapning, væk fra byernes omgivelser. Alle kan få chancen for en fredelig og rolig ferie på Es Carbo, og det ligger i en beskyttet bugt.

Området mangler dog faciliteter men er populært blandt både yacht og bådsejere på grund af det åbne hav. Den lavvandede strand og uberørte vand giver rigelig plads til at svømme langs den brede strækning af hvidt sand. Es Carbo er et beskyttet område som også huser mange havfugle og endemiske flora i Middelhavet.

Portal Nous – En af de absolut anbefalede Strande

Det gyldne sand i Portal Nous, sammen med det krystalklare turkisblå vand, er meget populært og indbydende. Dette fører til den høje tilstrømning af turister i højsæsonen, især fra det internationale samfund.

Portal Nous huser en af de bedste strandbarer på Mallorca, Roxy’s Beach Bar, som ligger for enden af stranden. De serverer gode drinks og lette snacks i løbet af dagen, og er et af feriegæsternes favorit steder, som du bør nyde sammen med den smukke udsigt over bugten.

Det er et af de absolut anbefalede steder, du bør besøge på Mallorca.

Calo d’es Burgit – fremragende naturudsigt

Den lille bugt Calo d’es Burgit er beliggende omkring lavtliggende klipper, der er dækket af rækker af fyrretræer, hvilket giver en fremragende naturudsigt over området.

De gyldne sanddyner sammen med naturen gør det til en perfekt udflugt og et glimrende valg for at opleve en fredelig og rolig atmosfære.

Det betragtes som en jomfru strand, så der er ingen faciliteter omkring området, men de nærliggende strande har barer, restauranter, brusere og andre faciliteter, der kan rumme turister.

Del meget gerne vores indlæg :)

Booking.com