Top 10 Smukkeste Kreta Strande du skal Besøge

Øen Kreta har et utal af fine ting at byde på. Det kommer fra det faktum, at bortset fra øens ubestridelige skønhed og den rige gamle historie, er det den største af alle øerne i Grækenland.

Inden for sine 8.300 kvadratkilometer, finder du en mangfoldig flora og fauna, lag af terræner, dale og kløfter, skyhøje bjerglandskaber, fiskerlejer, søer og floder, og mest af alt de bedste strande i alle nuancer.

Der er over 30 majestætiske Kretastrande, der venter på at blive udforsket, og en uges ophold på denne græske ø ville bestemt ikke være tilstrækkeligt. Fra små og afsondrede lommer af paradis til de mest anbefalede store attraktioner, her er 10 af de smukkeste Kreta strande, som du skal besøge afhængigt af, hvorhen din båd flyder.

For festdeltagerne

Der er mere på øen Kreta end dens azurblå hav landskaber og rige historiske steder. I årenes løb har øen sikret sig sin plads som et af de græske festdistrikter, hvor ravers flokkes. Denne vilde natteliv scene står i kontrast til den afslappede følelse af den typiske destination.

Bortset fra den energi drevne atmosfære, sociale begivenheder og seværdigheder, er den mest åbenlyse fordel ved at besøge den skøre side af Kreta overfloden af ​​overnatningssteder, restauranter og faciliteter såsom kurbade og fitnesscentre.

Malia Beach

Bedste Kreta strande

Beliggende i den nordlige region af Kreta, cirka 35 kilometer øst for Heraklion finder du Malia beach. Dette berømte festdistrikt er et stort hit ikke kun på Kreta, men også i hele Grækenland. Stranden er altid fuld af ferieglade turister, så liggestole og badehåndklæder spiser næsten hele strækningen op.

Malia er helt sikkert stedet at være, hvis du ønsker at feste og danse natten lang (efter en hel dag med at dyppe din krop i vandet og tæerne i sandet, selvfølgelig).

På denne fine strækning af gylden kyst og episke festligheder venter båd- og krydstogtfester, poolfester, strandfestivaler med live DJ’s, paint parties, champagne spray fester og mange andre sjove tænkelige gimmicks.

Matala Beach

Matala Beach

Beliggende i den sydlige del af Kreta, 66 kilometer fra Heraklion, ligger Matala – mens det naturligvis lever op til den kretensiske strand standard – er mere berømt af en anden grund.

Charmen og essensen af ​​dette store sandede område kan tilskrives den perfekte harmoni af dets mærkelige, men kunstneriske træk, sjove festligheder og den rige historie. Selvom stedet er blevet mere overfyldt, besidder det stadig kvaliteten af ​​en hyggelig fiskerby end et stort feriested.

Menneskeskabte huler er medvirkende til at cementere Matalas identitet som hippiestedet i Grækenland. I den yngre stenalder blev kalkstenshuler udhulet for at tjene som beskyttelsesrum for spedalske, og under den romerske besættelse blev stedet et gravsted.

Men det, der virkelig satte Matala på kortet, var den periode, hvor nomadiske hippier beboede i disse gamle huler tilbage i 60’erne og 70’erne. Arven fra Matala blev udødeliggjort i sangen Carey af folkesangeren Joni Mitchell, som også deltog i den nomade forfølgelse og selv opholdt sig i de gamle huler i et kort stykke tid.

På nuværende tidspunkt er den årlige buzzworthy festival stedets liv og sjæl. Det blev startet for et årti siden for at genoplive hippierødderne i Matala. Selvom festivalen er langt fra sin oprindelse, hylder den 60’ernes og 70’ernes Matala ved at forbinde mennesket og naturen gennem fantastisk natur, god musik og kunst påskønnelse.

Beach Festivalen kan synes mere nedtonet i forhold til Malia Beachs party ritualer, men denne fængslende begivenhed tiltrækker hundredtusindvis af besøgende fra hele verden hvert år. Hvis du spekulerer på, om denne 260 meter lange strand med blødt sand kan rumme så mange turister, ville svaret være ja!

Matala-stranden byder på rigeligt med liggestole, parasoller, taverner og andre hangout-steder og faciliteter, der er gode til et stort antal besøgende.

For sjælesøgende

Føler du dig roligere, når du rejser alene eller som par? Så er nogle behagelige gåture til rolige og afsondrede blå perler i Grækenland vejen at gå.

Det burde ikke komme som en overraskelse, at der er masser af smukke strande på Kreta, der bare venter på at blive udforsket og talt om. Disse smukke strande kræver ofte bådtransfer, lange køreture eller lidt benarbejde, men de er åh så besværet værd.

Læs også: Hvor skal man bo på Kreta

Domata Beach

Domata Beach

Domata Beach er en rolig og fortryllende destination beliggende 58 kilometer syd for Chania. Det er på spidsen af ​​Klados-kløften, en berygtet farlig og svært tilgængelig vild slugt på Kreta. Man kan sige, at Domata Beach er belønningen, der venter enhver, der tør krydse den ekstremt svære sti.

Den fjerntliggende kyst ved Domata er kun tilgængelig via E4-stien, men denne sti kræver seriøs klatring, så den er ikke for de frygtindgydende. For at gøre dit liv lettere, kan du blot leje en båd i Agia Ruomeli – en landsby, der ligger mellem Hora Sfakion og Paleochora.

Det krystalklare, pulserende vand på Domata stranden fanger perfekt, hvad cerulean farven handler om. Tilføj dens rustikke appel af linjen af ​​fyrretræer, som giver skygge og kompenserer for manglen på paraplyer og hytter. Hvis du planlægger at overnatte, skal du sørge for at medbringe de nødvendige ting og mad. Du skal også slå dit eget telt op!

Hvis blokering af verdens støj, mens du nyder synet af en af ​​de bedste strande på Kreta, er dit hovedmål, så bør du helt sikkert tilføje Domata Beach til din rejseplan. Men hvis du ikke kan give slip på bekvemmeligheden selv for en dag, så spring denne destination over.

Preveli Beach

Bedste Kreta Strand: Preveli Beach

Hader du ikke bare, når du stadig har så mange ting tilbage at se, men du har så lidt tid? Du kan støde på dette dilemma en gang eller to, mens du ø-hopper på de bedste strande på Kreta .

Her er en god ting: Preveli Beach lader dig nyde tre vidundere på én gang med dets sjældne akvamarin vand, der smelter sammen med Grand Rivers kolde strømme, generøst udsmykket med klynger af palmetræer og anden vegetation.

Grand River fungerer som et fartøj, hvorigennem vandet fra bjergene strømmer. Det samme vand ender med at blande sig med det klare vand på Preveli-stranden, som ender ved det libyske hav. Forskellen i vandtæthed resulterer i et farverigt skue af sammensmeltningen af ​​jade og aqua.

Den betagende Preveli strand ligger 35 kilometer syd for Rethymno og 10 kilometer øst for Plakias. Du vil blive mødt med en gratis parkeringsplads, og fra dette tidspunkt kan du begynde din 20-minutters gåtur, der fører til paradis.

At sejle i båd er også en mulighed, hvis du kommer fra Agia Galini eller Plakias. Det kan blive meget overfyldt i højsæsonen, men lad det ikke afskrække dig, for hver en tomme af denne kretensiske skat er værd at trodse store flokke af menneskemængder for.

En af de mest beundringsværdige ting ved strandene på Kreta er den bevarings indsats, der omgiver dem. På grund af Prevelis naturlige særpræg valgte de græske myndigheder at holde kysten uforstyrret, så forvent ikke at finde solsenge og andre faciliteter for menneskelig bekvemmelighed. Det er bedst at medbringe dine egne badehåndklæder og udstyr og ikke efterlade nogen spor.

Hvis du vil have en bid mad, er der et spisested beliggende bag vegetationen nær floden. Du vil muligvis støde på en lejlighedsvis parade af fritgående geder og andre dyr i nogle områder. Alt i alt forbliver Preveli organiseret på trods af sin modstand mod udvikling. De unikke detaljer ved stranden gør den til en af ​​de bedste strande på Kreta .

For grupper af familier

Familieferier kan blive rigtig spændende og alligevel udfordrende, især da strandene på Kreta enten er for isolerede eller for trange. Det er vigtigt at finde en destination i Grækenland, der har noget for ethvert medlem af familien.

Samlet set er de foreslåede smukke strande nedenfor blandt de bedst anbefalede familievenlige strande, der tilbyder den bedste oplevelse, Kreta har at tilbyde for familie dagsturister og logerende.

Falassarna Beach

Falassarna beach

Falassarna er en af ​​de mest kendte strande i Chania-regionen. 1 kilometer lang strand, der kan være et godt udgangspunkt for familier uden streng rejseplan, for den er tilgængelig via gode veje og ligger kun 1 time væk fra Chania.

Stranden kan prale af en strækning af hvidt sand og klart roligt vand, som er tæt på grundlæggende faciliteter. Med sin størrelse behøver du aldrig at bekymre dig om at blive overvældet af menneskemængder, da det er næsten umuligt at indtage hvert eneste plads i dette tropiske paradis.

Der er ledige liggestole og liggepladser for forældre, der ønsker at dase, mens de ser deres børn lege og hygge sig. Skyl gerne af i bruse områderne, før du hopper på de nærmeste barer og restauranter, eller tager afslappende gåture i de nærliggende butikker.

Falassarna stranden er mere ideel til dagsture på grund af det begrænsede antal ledige ferieboliger. Ikke desto mindre, hvad den mangler i overnatningsfaciliteter, kompenserer den for i sjove og engagerende aktiviteter såsom windsurfing, kitesurfing og vandski.

Området er også omgivet af naturreservater, så sørg for at gå rundt og udforsk med din familie, når du har mulighed for det. Et par kilometer fra stranden ligger de fængslende ruiner af den gamle minoiske havn, så føj også dette til din rejseplan for at opleve den antikke civilisation i Grækenland på et dybere plan.

Hvis du ikke har tænkt dig at overnatte i Falassarna, så bliv indtil den gyldne time for at fange den mest fantastiske lyserøde solnedgang, du nogensinde vil opleve på en af ​​de bedste strande på Kreta.

Se også: Kort over Kreta med hoteller og priser

Elafonisi Beach

Elafonisi Beach

Elafonisi Beach, hyldet som Kretas “Caribien”, findes på snesevis af rejseblogs og lister under kategorien ” Must Visit Beaches ” af en grund: dets bløde, rosa hvide sand og det turkisblå vand, der skinner, hver gang en solstråle rammer den.

Denne fantastiske turistdestination er en af ​​de bedste strande på Kreta. Det ligger cirka 76 kilometer fra byen Chania og er tilgængeligt på tre måder – bil, bus eller båd.

Bilture fra Chania kan tage op til 2 timer. Hvis du overvejer at tage bussen, skal du huske på, at busforbindelser kun er begrænset til højsæsoner. I mellemtiden kan du sejle med en lille båd fra Paleochora, men du skal også være opmærksom på dens tidsplan.

Elafonisi stranden sætter flueben ved de fleste, hvis ikke alle, kriterier for, hvad familievenlige strande skal tilbyde.

  • Blødt sand
  • lavt vand og klart som krystal.
  • Tilgængelighed af liggestole, parasoller, bruse- og omklædnings
  • områder og andre væsentlige faciliteter
  • Tilgængelige og organiserede overnatningssteder og parkeringsområder
  • En chance for at få øje på sjældne dyrelivsarter
  • Diverse aktiviteter for børn og voksne

Ligesom mange andre strande på Kreta bør det også tages i betragtning at vælge det rigtige tidspunkt at besøge. Udover det store antal besøgende om sommeren, skal du også tjekke vejrudsigten, da det kan blive blæsende på Elafonisis kyst. Bortset fra det er dette paradis en af ​​de bedste strande på Kreta for familier, der leder efter uforglemmelige oplevelser.

For de spændingssøgende

Selvom det er fristende bare at solbade, nippe til en kold drik, få lejlighedsvise dukkert i vandet og boltre sig i det bløde sand under hele dit ophold på de bedste strande på Kreta, så luk ikke dørene for adrenalinfyldt eventyr, fordi de ofte er de mest mindeværdige.

Hersonissos Beach

Hersonissos Beach

Hersonissos Beach er en af ​​de bedste strande på Kreta hvis du er ude efter et eventyr. Stranden tiltrækker rejsende i jagten på et adrenalin-boost. Det er kun 10 til 11 kilometer fra Malia Beach, så det er stærkt mættet med party-crawlere, og nattelivet her er lige så pulserende og travlt.

I de senere år er Hersonissos imidlertid blevet mere end blot et festdistrikt med sit blomstrende udvalg af ekstreme udendørsaktiviteter, som er rettet mod adrenalinjunkier, der ikke er i stand til at holde sig i ro.

En tur til Hersonissos kræver en endeløs forsyning af udholdenhed. Hersonissos Beach er en af ​​de få strande på Kreta, der tilbyder næsten alle former for vandsport, man kan tænke sig, såsom parasailing, wakeboarding, jetski, flyboarding, vandski, paddleboarding, stand up kanosejlads og enkelt eller dobbelt kanosejlads.

Der er også mere sikre aktiviteter, der involverer gummibåde for de yngre demografiske grupper.

Hvis du har lyst til at øge både din højde og spænding, så skal du prøve bungeejump. Der er et vandland ved Hersonissos-stranden, der byder på en sjælden og spændende bungeejump oplevelse over havet!

En anden fantastisk aktivitet, der ville give dig dit livs sus, er paragliding, og det er kun 17 minutter væk fra Hersonissos i den lille landsby Avdou. Dette paragliding sted er et af de bedste og mest eftertragtede i verden. Forestil dig bare at se kysten af ​​Hersonissos, det nærliggende Malia, dele af Heraklion og andre omkringliggende strande, når de er bedst.

Skinaria Beach

Skinaria Beach

Fra over havets overflade, stiger vi ned til den lavere højde af Kreta – under vandet for at være mere specifikt.

Skinaria Beach ligger i en beskyttet bugt beliggende på den sydlige del af Kreta. Bølgerne er, ligesom dens kyst, relativt små, og få små småsten dækker dens kyst, så det er ikke det bedste sted for børn at løbe rundt.

Skinaria Beachs rolige, men robuste funktioner appellerer til mange. Den snævre vej, der fører til denne strand, opbygger spændingen hos besøgende på jagt efter en destination med en ” ikke til at slå ” appel. Et andet plus er, at det ikke er helt fjernt – med bekvemmeligheder og grundlæggende faciliteter stadig tilgængelige inden for rækkevidde.

Skinaria Beach kan se ud til at være lille, men lad dig ikke narre. Denne beskedne størrelse strand tilbyder direkte adgang til en af ​​Kretas, hvis ikke hele Grækenlands, bedste og rigeste undervands skatte. Lokalt havliv trives i dette område, og chancerne for interaktion med havdyr er ret mulige.

Bortset fra overfloden af ​​levende havdyr og koraller, interesserer dykkere sig særlig for tilstedeværelsen af ​​unikke klippeformationer, undervands kløfter og huler, hvor du kan passere og udforske.

Det hjælper, at Skinarias klare vand kan nå op til 40 meter, hvilket er en anden faktor, hvorfor flertallet af dykkercentre på Kreta inkluderer dette fantastiske sted til deres udflugter.

Til luksus liggestole

En tur til Kretas idylliske kyst er ikke særlig billig, især for almindelige mennesker med et fast budget til hver enkelt udgift. De fleste mennesker planlægger virkelig omhyggeligt og sparer op i måneder eller endda år, bare for at få en autentisk fornemmelse af middelhavs brisen og lande på så mange strande, som de kan.

Hvis du er tilhænger af ” Go big or go home “, så skal du læne dig mod Kretas mere luksuriøse strande og intet mindre.

Mens størstedelen af ​​strandene på Kreta forbliver underudviklede, er der destinationer, der henvender sig til folk, der er vant til at leve et mere behageligt liv.

Elounda Beach

luksuriøs badeferie i Elounda

Dette tilflugtssted er stolt af sit prangende ry som en af ​​de mest lukrative og glamourøse destinationer, Kreta har at tilbyde.

Elounda, der ligger nordøst for Kreta, tiltrækker velhavende feriegæster, herunder indflydelsesrige mennesker og berømtheder, der ønsker at slappe af og nyde de fine kærtegn ved luksuriøse kretensiske ferier.

Bare fordi store luksus hoteller og villaer ligger pænt på linje langs Elounda Beachs kyst, betyder det ikke, at det har mistet sin charme og naturlige tiltrækningskraft. Den glamourøse strand har bevaret de karakteristiske kendetegn ved en Kreta strand: det krystalklare turkisblå vand, det fine hvide sand og palmer og vegetationer i tilfældige hjørner.

Eloundas udvikling sigter mod at tilbyde kvalitetsferie og samtidig holde miljøet sundt og uskadt. Faktisk har den en “Blue Flag Award”, som anerkender dens stærke miljøbeskyttelses initiativer.

Tip: Der er overnatningssteder omkring Elounda, der ligger overfor Spinalonga Island, så overvej at reservere et værelse med udsigt over den historiske region for et uforglemmeligt ophold.

Georgioupolis Beach

9 km lang sandstrand på Georgioupolis stranden

Georgioupolis Beach er en 9 kilometer lang sandstrand mellem Chania og Rethymnon. Det er uden tvivl en af ​​de travleste strande på Kreta, ikke på grund af antallet af turister, der strømmer til området, men på grund af de interessante og organiserede funktioner, som det besidder, såsom dens oprindelige punkt – Agios Nikolaos-kirken; den maleriske Perastikos-flod, der afbryder dens store strækning, tilstedeværelsen af ​​klitter nogle steder, for at nævne nogle få. For enden af ​​stranden venter Kavros, et andet kendt område.

I modsætning til Elounda Beach markedsfører Georgioupolis ikke sig selv som en storslået, luksuriøs region. Ikke desto mindre, hvis du kigger dig omkring, er eksklusive hoteller, eksklusive lejligheder og villaer og opgraderede faciliteter tilgængelige i mange forskellige dele af denne sandstrand.

Taverner, restauranter og caféer er der rigeligt i området, og strandens hæfteklammer såsom lounge senge, parasoller og brusere er også klar til brug.

Hvis du ønsker at finde balancen mellem at hengive dig til den luksuriøse stemning og tage behagelige gåture for at føle Kretas bløde sand under tæerne – så er Georgioupolis Beach den perfekte region for dig.

At planlægge din ferierejse er som at gå til en skrædderbutik – alt skal passe perfekt. Med den lange liste over bedste strande at besøge under Kretas legitimationsoplysninger, har det aldrig været mere spændende at vælge et sted med pusterum og udforskning.

Hvis du vil læse mere om Kreta vil jeg anbefale at besøge følgende hjemmesider: Region og Kreta og Visit Greece

Jeg håber, du kunne lide artiklen om de 10 bedste Kreta-strande, du skal besøge?

Og ønsker dig en dejlig ferie 🙂

Del meget gerne dette indlæg :)

Booking.com