Hvor Skal Man Bo På Kreta: Bedste Byer og Hoteller

Denne Kreta guide er til dig, der går i tankerne om at holde din næste ferie på Kreta.

Guiden indeholder gode rejsetips, info om byer og oplevelser når turen går til Kreta.

Der er ingen tvivl om at Kreta er en meget populær ferieø. Men hvor skal man bo, og hvor er de interessante steder på Kreta?

Kreta har mange populære destinationer, men hvor skal man bo på øen?

Jeg har selv været på Kreta 7-8 gange, og jeg synes bare det er et fantastisk sted. Uanset om du rejser til Kreta med børn, som par eller alene, så er der rigtig meget der er værd at se på Kreta.

Som du sikkert ved, så ligger Kreta i middelhavet, kun ca. 4 ½ times flyvning fra København, og er den største af de Græske øer.

På Kreta er du sikker på at få en dejlig afslappet ferie, som blandt andet kan byde på:

 • Kilometer lange fine strande, med det klareste blå vand.
 • Det fantastiske græske køkken.
 • Charmerende strandpromenader.
 • Udforskning af byen Knossos som har været beboet siden stenalderen.
 • Europas længste kløft – den 18 km lange Samaria Kløft.
 • Europas eneste naturlige Palmelund.
 • Den naturlige ferskvandssø Kournas Søen.
 • Smuk natur
 • Zeus Grotte
 • Og meget meget mere…

Det er rigtig svært at besvare spørgsmålet: Hvor skal man bo på Kreta?

For der findes rigtig mange interessante steder på øen, og det kan være svært at beslutte sig for præcis hvor på Kreta man skal bo.

Men jeg kommer herunder med en række forslag og anbefalinger til, hvor du kan bo på Kreta. Det er en blanding af steder, hvor jeg selv har boet på øen, og folks tilkendegivelser og anmeldelser af deres gode oplevelser.

For god ordens skyld, vil jeg gøre opmærksom på, at hvis du beslutter dig for at købe en ferie, ved at følge mine anbefalede links, så modtager jeg en lille provision. Det ændrer ikke noget på din pris, men hjælper mig, så jeg fortsat kan vedligeholde min ferie blog.

Hvorfor skal man bo i Chania?

Den Venetianske havn i Chania, Kreta, Grækenland.

Chania er nok et af skandinavernes mest foretrukne feriesteder på Kreta. Og der er ikke noget at sige til det. Byen har alt hvad du behøver for at få en uforglemmelig ferie, med gode Kreta oplevelser. Chania ligger på vestkreta, og har sin egen lufthavn kun ca. 20 min fra centrum.

Chania er opdelt i den nye og den gamle bydel. Den gamle bydel byder på mange hyggelige små smalle stræder og gader, og ligger omkring den Venetianske havn.

Du finder utallige små hyggelige restauranter og barer, hvor du nemt kan få en plads, og gå ombord i de græske salater og herligheder.

Bedste steder at bo i Chania

Casa Delfino Hotel & Spa ligger i hjertet af Chanias gamle bydel, og har en fremragende beliggenhed i et autentisk venetiansk palæ. Hotellet har udsigt over havnen og ligger kun en kort gåtur fra stranden.

Det charmerende hotel har Spa og Wellnesscenter, gratis Wi-Fi, Roomservice og bar.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Et fantastisk hotel med en masse historie
 • Perfekt beliggenhed
 • Personalet var ekstremt flinke og hjælpsomme
 • Smukke værelser med Spa bad
 • God morgenmad

Hvorfor skal man bo i Rethymnon?

Billede af den gamle Venetianske havn i Rethymnon, Kreta, Grækenland

Rethymnon er en af de byer, jeg har besøgt flere gange på Kreta. Byen er rigtig hyggelig, og har en charmerende strandpromenade, der strækker sig over flere kilometer, og slutter ved den gamle bydel og det venetianske slot, Fortezza. Slottet er en af de Rethymnon seværdigheder jeg godt kan anbefale et besøg.

Stranden er særdeles velegnet til både børn og voksne, og ligger lige ved strandpromenaden. Så det er dejlig nemt og hurtigt, at købe sig en snack, frokost eller sandwich, hvis man bliver lidt småsulten på stranden.

Bedste steder at bo i Rethymnon

Aristea Hotel har en fantastisk beliggenhed og ligger i et af de mest populære områder i byen. Tæt på stranden, og kun 2 km til den gamle bydel i Rethymnon. Alle lejligheder har balkon med udsigt over havet, poolen eller haven.

Hotellet byder på populære faciliteter som fitnessrum, gratis Wi-Fi, fladskærms TV og hårtørrer.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Ren Pool
 • Hurtigt Wi-Fi
 • 50 meter til stranden
 • En masse gode restauranter i området
 • God service

Hvorfor skal man bo i Heraklion?

Billede af paladset i Knossos på Kreta, Grækenland.

Heraklion er Kretas “Storby” og hovedstad. Byen bliver mere og mere moderne, og byder på mange shopping muligheder, som bestemt kan anbefales. Det er meget hyggeligt at gå rundt i byens centrum.

Folk der holder ferie I Heraklion er meget begejstrede for byens museer og caféer. Her finder du f.eks. Arkæologiske Museum og Kretas Naturhistoriske Museum hvor du bl.a. kan se nogle af dyrene der lever på øen.

Heraklion er den perfekte base til udforske øen. Byen har tæt beliggenhed til to af øens store monumenter: Knossos og Phaistos Paladset.

Bedste steder at bo i Heraklion

GDM Megaron, Historical Monument Hotel har en fremragende beliggenhed i hjertet af Heraklion. Herfra er du i gåafstand til flere af byens største seværdigheder. Hotellet har et Fitnesscenter og Swimmingpool på tagetagen.

På 4. sal finder du Helseklubben med dampbad, spabad og massagerum, som er forbeholdt til hotellets gæster. Alle værelser har gratis Wi-Fi, satellit TV, minibar, værdiboks, badekåber, tøfler og meget mere.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Rigtig fin og varieret morgenmad
 • Moderne hotel og god mad
 • Professionelt og venligt personale
 • Et af de hoteller du bare ikke kan glemme
 • Flotte værelser og behagelige senge

Hvorfor skal man bo i Agios Nikolaos?

Udsigt over byen Agios Nikolaos på en solskinsdag på Kreta, Grækenland.

Agios Nikolaos er en mellemstor by, som ligger cirka 80 km øst for Heraklion Lufthavn. Byen ligger i den smukke Mirabello bugt, der har massere af charmerende restauranter, tavernaer og barer at byde på.

Midt i byen ligger søen Voulismeni. En sø som befolkningen tidligere troede var bundløs. Området omkring søen er omgivet af hyggelige spisesteder og barer.

Byen har to strande, men den mest populære hedder Almiros, og den finder du 2 km syd for Agios Nikolaos. En meget børnevenlig strand med lavt klart vand, og det fineste sand.

Bedste steder at bo i Agios Nikolaos

Miramare Resort & Spa har en fantastisk beliggenhed, og er manges foretrukne valg i Agios Nikolaos. Stedet har den smukkeste panoramaudsigt over havet, og byder på tre udendørs swimmingpools.

Feriestedet byder bl.a. på fitnesscenter, massage, legerum og billardbord. Og hvis du trænger til lidt afslapning kan du nyde en kølig drink i stedets poolbar eller loungebar.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Fantastisk morgenmad
 • Vores værelse og udsigt var fantastisk
 • Rummelige værelser, god og varieret morgenmad
 • Altid venligt personale

Hvorfor skal man bo i Geogioupolis?

Vandcykler i Almiros floden i Geogioupolis, Kreta, Grækenland.

Geogioupolis ligger midt i mellem Chania og Rethymnon, og er kendt for den afslappede atmosfære, og den store børnevenlige sandstrand med lavt vand. (siges at være en af de bedste strande på Kreta)

Den idylliske by byder på hyggelige små smalle gader, restauranter, tavernaer og barer. En rigtig god stille og rolig familie by, hvor du er i gå afstand til både strand, supermarked, lokale butikker og restauranter.

Floden Almyrus munder ud i den vestlige side af byen, hvilket gør at vandet på stranden er lidt køligere, og mindre saltholdigt end på andre strande på Kreta.

Bedste steder at bo i Geogioupolis

Pilot Beach Resort har en fantastisk beliggenhed og service i verdensklasse. Dette resort ligger i den smukke Almyrou bugt, og har sin egen private sandstrand, og 4 udendørs swimmingpools.

Pilot beach byder bl.a. på fitness undervisning, hvor du kan dyrke yoga, vandgymnastik og pilates. Om aftenen, når du har nydt de græske og kretensiske delikatesser, kan du efterfølgende nyde en kølig drink i cocktailbaren eller tage en dans på Ermis Bar.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Alt det bedste samlet på et sted
 • De daglige events var gode og holdt børnene beskæftiget
 • Perfekt til en rolig familieferie nær havet
 • God beliggenhed

Hvorfor skal man bo i Hersonissos?

Smuk aften på stranden med lys i mange farver i Hersonissos, Kreta, Grækenland.

Hersonissos er stedet hvor tingene sker. Byen har selvfølgelig alle de ting at byde på, som et feriested skal have, når man rejser til Kreta. Her finder du indbydende sandstrande, tavernaer, restauranter og barer.

Byen er også stedet, hvor mange unge rejser til, for at feste igennem natten lang. Så du må forvente høj musik, og festglade unge mennesker til den lyse morgen i sommermånederne.

Hvis du vil til Hersonissos, men også ønsker fred og ro, så skal du rejse dertil i for- eller efteråret hvor der er mere stille og roligt.

Bedste steder at bo i Hersonissos

Stella Palace Resort & Spa er manges foretrukne valg i Hersonissos. Dette resort ligger lige ved stranden og har 2 lagune-swimmingpools og 3 børnebassiner.

Her finder du et bredt udvalg af aktiviteter som f.eks. basketball, vandaerobic og badminton.

På værelserne har du satellit-tv, minikøleskab, tøfler og selvfølgelig gratis Wi-Fi.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Super gode restauranter og det er virkelig all inclusive
 • Perfekt for hele familien uanset alder
 • Personalet er venlige og imødekommende
 • Valuta for pengene

Hvorfor skal man bo i Agia Marina?

Stranden i agia marina på crete, Grækenland.

Agia Marina ligger ca. 10 km vest for Chania. Her finder du et bredt udvalg af hoteller til den perfekte familie eller par ferie.

Her venter dig fantastiske lavvandede børnevenlige badestrande, og i den gamle bydel finder du charmerende restauranter, tavernaer og hyggelige cafeer.

På den nye kystvej, der fører til byen Platinas, finder du flere gode lokale shopping muligheder.

Bedste steder at bo i Agia Marina

Atrion Resort Hotel har en fremragende beliggenhed kun ca. 30 meter fra stranden. Fra balkonen på værelserne kan du nyde udsigten til bjerge, haven eller poolen.

Alle værelser har aircondition, køleskab, TV, værdiboks og der er adgang til gratis Wi-Fi overalt på hotellet.

Tidligere gæster kunne bedst lide:

 • Morgenmad og middage var fremragende
 • Perfekt sted for familier eller venner
 • Værelset har smuk udsigt til havet
 • Fantastisk beliggenhed, meget centralt
 • Meget gode måltider og hjælpsomt personale

Kreta er bare enestående

Du vil sikkert give mig ret i at Kreta er en enestående oplevelse. Hvis du aldrig har været der før, så få pakket kufferten og kom afsted. Du vil ikke fortryde det.

Jeg håber, at du kunne bruge guiden som inspiration til din næste Kreta ferie. Hvis du er blevet mere nysgerrig på Kreta og vil finde mere information omkring øen, så kan jeg anbefale at du besøger Visit Greece som har mere information omkring øen.

Nu ved jeg, at du er interesseret i at læse om de bedste steder at bo på Kreta, så måske du også er interesseret i at læse hvor skal man bo på Korfu, hvor skal man bo på Santorini, hvor skal man bo på Rhodos, hvor skal man bo på Mallorca, Hvor skal man bo i Malaga, Hvor skal man bo på Malta, hvor skal man bo i Venedig, hvor skal man bo i Rom,

Rigtig god ferie :)

Del meget gerne dette indlæg :)

Booking.com